Ako vybrať plesové šaty?

Každá žena má iný typ postavy, preto by mala pri výbere plesových šiat dodržiavať určité pravidlá. Výberom šiat sa dá zaujať a očariť, ale na druhej strane aj veľa pokaziť. Ich pomocou sa dajú decentne skryť mierne nedostatky postavy a naopak vyzdvihnúť klady.
Vysoké a štíhle dámy si môžu dovoliť takmer všetko. Ideálnym riešením sú úzke plesové šaty s priliehavou sukňou z elastického materiálu zvýrazňujúce postavu. Topánky sú vhodné na vysokom, ako aj na nízkom podpätku.
Nižšie dámy by naopak mali zvoliť plesové šaty v strihu princezny, splývavé a od pŕs sa rozširujúce šaty bez výrazného zdobenia. Takýto strih plesových šiat opticky predlžuje postavu. Topánkami na vyššom podpätku a rukavičkami nad lakte sa budú zdať aj nižšie dámy omnoho vyššie, ako v skutočnosti sú.
Pre ženy s menšími prsiami je vhodné zvoliť plesové šaty s korzetom alebo šaty so zdobeným horným dielom a sukňou, ktorá opticky zúži pás. Dobrým riešením je taktiež push-up podprsenka pre zväčšenie poprsia.


Nenechajte sa obmedzovať okuliarmi a zažiarte! Ples je výborná príležitosť na vyskúšanie jednodenných kontaktných šošoviek.